×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

World Scout Jamboree 2019


Wat ?

Een Wereldjamboree is hét internationale scoutskamp dat iedere 4 jaar georganiseerd wordt. Stel je eens voor: een terrein van meer dan 200 voetbalvelden in de ruige heuvels van West-Virginia. Een tentenkamp waar 40.000 scouts en gidsen uit 160 landen hun tenten opslaan.

Wist je trouwens dat dit de allereerste keer is dat de Wereldjamboree georganiseerd wordt door scouts- en gidsenorganisaties van 3 landen? Scouts Canada, Asociación de Scouts de México en de Boy Scouts of America! De zeer uiteenlopende culturen van de gastlanden beloven een mooie smeltkroes te  vormen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staan leuke activiteiten op het programma, kan je je grenzen verleggen, andere culturen opsnuiven, internationale vriendschappen sluiten, … en vooral allemaal samen aan scouting doen.

De vorige editie was in Japan en wij trekken helemaal naar Noord-Amerika!  En jij kan erbij zijn! Alle meest up-to-date info vind je steeds op www.jamboree2019.be

 

Waar ?

In de wilde natuur van West-Virginia ligt The Summit Bechtel Reserve of kortweg “The Summit”, een gigantisch en splinternieuw scouts- en avonturencenter. Het vormt de plek bij uitstek om je uit te leven met outdoor activiteiten zoals mountainbiken, deathrides, rotsklimmen, wild-water rafting en hikes. Wist je trouwens dat de bijnaam van West-Virginia ‘The Mountain State’ is?

 

Wanneer ?

De jamboree zelf gaat door van 22 juli t.e.m. 2 augustus 2019, maar deelnemen is méér dan alleen twaalf fantastische dagen. We doen ook een voorreis in de Verenigde Staten en er worden een aantal voorbereidingsweekends en/of -dagen georganiseerd. Tijdens deze weekends worden er patrouilles gevormd en leert iedereen elkaar beter kennen.

Hou ermee rekening dat we iets vroeger vertrekken op onze voorreis en we ook wat tijd nodig hebben voor onze terugreis. Voorzie dus extra dagen voor- en achteraf! Die data en plannen liggen echter nog niet vast. De informatie over de locatie en uren van de weekends evenals de exacte reisdata worden uiteraard later nog meegedeeld.


Prijs ?

De deelnameprijs voor het Belgische contingent is 3.500 euro.

Deze prijs is opgebouwd uit verschillende kosten, namelijk 34% van het bedrag is nodig voor de betaling van de Jamboree zelf, 34% voor het transport en  14% voor de voorreis. Voorafgaand worden er verschillende weekends/activiteiten in België georganiseert die 6% voor hun rekening nemen, de resterende 12% omvat de administratie, promo, publicaties, …


Inschrijven ?

Dat kan via deze site tot en met 1 december 2017!

 

Vacature ?

Op deze pagina vind je nog openstaande vacatures indien je wenst mee te werken aan de voorbereiding van het Belgisch contingent.

 

 

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

FOSwiki

De FOSwiki is onze online kenniskoekentrommel: vol lekkers om van te eten, maar waar je ook je eigen kennis kwijt kan.
Ga naar de FOSwiki

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop