×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Administratie

Bij het runnen van een eenheid komt heel wat papierwerk kijken. Daar is niets romantisch aan, maar toch moet het gebeuren. Het Landelijk Secretariaat heeft onder meer als doel het haar groepen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom vind je op deze website een heleboel formulieren, sommige zelfs 100% FOS-proof. Bij de nieuwsberichten houden we je op de hoogte van veranderingen in de papierwinkel, deadlines en manieren om het jezelf en de eenheid makkelijker te maken. 

  • Eenheidsadministratie
  • Online ledenadministratie Keeo: Dé manier om je eenheid online te runnen.
  • Verzekeringen: De verzekering is de voornaamste reden waarom je lidgeld betaalt. Maar daarmee is de kous niet af! Om correct verzekerd te zijn hebben we nog wat papierwerk van de eenheid nodig, en ook het eventuele papierwerk bij een ongeval vind je onder deze paraplu.
  • Belastingsvrije giften: Een goed idee voor (de kassa van) jouw eenheid. Je vind hier het aanvraagdossier en een woordje uitleg.
  • Fuiven: Feestjes organiseren is leuk. Opdat het ook achteraf leuk zou blijven hebben we een checklist en wat papieren voor je klaargezet. 
  • Vloot: De vlooteenheden doen meer dan bootje varen. Om onbezorgd het water op te kunnen moeten ze op de hoogte zijn van wat reilt en zeilt binnen deze wereld. Alle nodige documenten staan hier paraat. 
  • Kampen: Het zomerkamp is de grootste boosdoener qua papierwerk. Gelukkig is het elk jaar dezelfde draaimolen. We zetten de te nemen hordes en belangrijke documenten alvast voor je klaar. 
  • FOS Open Scouting Nationaal: Naast lokale vrijwilligers zijn er ook heel wat nationale vrijwilligers. Zij vinden hun documenten op het Intranet of onder deze kapstok. 
  • Vrijwilligerswetgeving: Een leesbare samenvatting van de vrijwilligerswetgeving, opgesteld door FOS Nationaal.

Lectuur over het hoe & waarom met meer uitleg erbij vind je hier niet. Onder de knop Thema’s wordt dieper ingegaan op enkele belangrijke en scouteske onderwerpen en op de FOS-wiki kan elke scout en gids op zoek naar meer informatie en nuttige links zijn hartje ophalen. 

Het Landelijk Secretariaat staat ten dienste van de eenheden. Ontbreken hier documenten? Of heb je twijfels, vragen of bedenkingen? Neem dan contact op met een van de stafmedewerkers. Ze helpen je graag verder. 

 

 

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

Met de steun van

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop