Verzekeringen

Bij FOS zijn we goed verzekerd. Alle details over onze verzekering vind je terug in de polis. Vertrek je op kamp of weekend? Print dan zeker enkele ongevalsaangiftes en de 'verzekering in een notendop' uit. Je weet maar nooit!

Pas op: we merken dat sommige eenheden oude aangiftes gebruiken. Eind 2016 startte onze makelaar Pieter Moreels zijn eigen kantoor (Zakenkantoor Assuco Bvba - Veldweg 6 b2, 9620 Leeuwergem). B.A. aangiftes stuur je dus naar dit adres, en niet langer naar Cornelis & partners. De verzekeraar voor onze basispolis (Arena) blijft hetzelfde. Ongevalsaangiftes stuur je dus nog steeds naar hen (NV Arena, Nervierslaan 85 bus 2, 1040 Brussel).
Maak je gebruik de aangiftes en aanvragen die je hieronder aantreft, dan ben je 'up to date'.

Aangiftes van aan ongeval

Bijkomende verzekeringen

• Aanvraag & aangifte tijdelijke verzekering eigen tenten, groepsmaterieel, persoonlijk en gehuurd materiaal
    • Ten laatste enkele (werk)dagen voor het kamp.
    • (! Vrijstelling is 250 euro per schadegeval.)
  • Aanvraag  & aangifte tijdelijke omniumverzekering wagen
    • Max. 2 dagen voor kamp bij een lokaal Ethias-kantoor de wagen tonen en de aanvraag invullen.
    • (! Vrijstelling is 250 euro.)

• Lijst occasionele vrijwilligers voor de eenheden (word-versie)
    • Deze lijst helpt jullie bij te houden wie als vrijwilliger meewerkt op welke activiteit.
    • Handig voor jullie zelf, maar ook om bij een ongeval voor te leggen aan de verzekeringsmaatschappij.
    • Vrijwilligers op deze lijst genieten automatisch en gratis de verzekering (basispolis) van FOS Open Scouting.

Elke FOS-eenheid heeft op een bepaald moment wel eens een document nodig dat bevestigt dat jullie door de FOS-verzekering gedekt zijn. Stuur in dat geval een mailtje naar verzekeringen@fos.be om dit document aan te vragen. Binnen enkele dagen wordt dit opgestuurd.