×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Beleidsnota 2018-2021

Gepubliceerd op 5/01/2018 in Nationaal aanbod door FOS Beheer. Deel

Elke vier jaar is het tijd om onze organisatie te evalueren, vooruit te blikken en te plannen. We starten dit jaar dan ook met een nieuwe beleidsnota. In deze beleidsnota schuiven we zes strategische doelstellingen naar voor waar we de komende jaren aan willen werken.

 

1. Persoonlijke groei

FOS Open Scouting stelt nationale vrijwilligers & stafmedewerkers in de gelegenheid tot het maximaal ontwikkelen van hun competenties en benut optimaal hun talenten, kennis en energie. 

We zetten mensen dus centraal in deze doelstelling. Zonder hen staan we immers nergens. Hieronder valt onder andere het hebben van een vrijwilligersbeleid, een flexibele en dynamische ploegstructuur en coaching. 

2. Efficiënt middelen inzetten

FOS Open Scouting zorgt dat haar middelen duurzaam zijn en wendt deze efficiënt en doeltreffend aan om haar kwaliteit blijvend te garanderen.

Hieronder valt onder andere onze infrastructuur, het beheren van onze financiën, het beschikken over computers, het ontwikkelen van een kwaliteitshandboek. 

3. Kwalitatieve eenheidsondersteuning

FOS Open Scouting werkt aan kwalitatieve eenheden door het voorzien van de juiste ondersteuning en onderhoudt hiertoe de noodzakelijke verbinding tussen eenheden en nationale structuur. 

Dit is ons grootste doelstelling die zich toespitst op onze kerntaak: het ondersteunen van onze eenheden. Hieronder vallen heel veel acties zoals ondermeer onze communicatie naar eenheden, onze cursussen, het ontwikkelen van producten, het aanbieden van ledenwervingsmateriaal,...

4. Diversiteit omarmen

FOS Open Scouting omarmt de diverse samenleving en diversiteitsbeleid is als een vanzelfsprekend onderdeel verankerd in haar procedures, aanbod en organisatiestructuur. 

5. Maatschappelijk profileren

FOS Open Scouting profileert zich als een gekende kwaliteitsvolle jeugdbeweging en gebruikt haar kernwaarden om het belang van kinderen en jongeren in het maatschappelijk debat kracht bij te zetten.

6. Netwerken en samenwerken

FOS Open Scouting heeft en onderhoudt een netwerk en (onder)zoekt samenwerkingsvormen met interessante partners binnen en buiten de jeugdsector.

 

Plaats een reactie

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed

Nieuwsarchief

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

Met de steun van

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop