De noodlijn

Gepubliceerd op 7/06/2018 in kamp door FOS Beheer. Deel

Wanneer bel je de noodlijn?

Op een zomerkamp kan er statistisch gezien meer fout lopen dan anders. Niet alleen omdat er met veel materiaal wordt gesleurd, maar ook omdat de doorgaans geweldige groepsdynamiek op kamp wel eens tot conflicten kan leiden. Een hoogoplopende ruzie tussen de leiding, seksueel overschrijdend gedrag bij de JVG-Aspiranten, een ongeluk op de boot, … Niemand ziet het graag gebeuren.

Maar als het dan toch gebeurt, sta je er niet alleen voor. Via de noodlijn kan je ervaren nationale vrijwilligers of stafmedewerkers bereiken die met een nuchtere kijk van zaken je probleem bekijken.

De noodlijn kan je 7/7, 24/24 en het hele jaar door bereiken op 0473 63 02 80.

Aan welke vragen mag je je verwachten?

Als je de noodlijn belt, wordt je via een telefooncentrale onmiddellijk doorverbonden naar een stafmedewerker van het FOS-kantoor of een nationaal vrijwilliger. Hij/zij zal je gerust stellen en verder helpen. Sowieso worden je dan een aantal standaardvragen gesteld om een duidelijk zicht te krijgen op de situatie en om de nodige verdere stappen te kunnen ondernemen.

Welke vragen dat zijn, vind je hieronder. Print de vragen af en lees ze al eens door. Zo weet je aan welke vragen je je kan verwachten in geval van nood. Steek ze in je kampmap zodat je ze meehebt op kamp.

Vind je op het moment van de noodsituatie het blad met de vragen niet terug? Geen probleem, bel gewoon de noodlijn. De persoon die je aan de lijn krijgt heeft de vragen bij de hand en helpt je verder.

Standaardvragen Noodlijn

• WIE ben je? (naam + functie + contactgegevens)
  • Naam van de EENHEID?
  • WAT is er precies gebeurd?
  • WAAR is het gebeurd?
  • WANNEER is het gebeurd?
  • WIE was erbij betrokken?
  • Zijn er SLACHTOFFERS of gewonden?
  • WAAR is iedereen nu?
  • Is het onder CONTROLE nu?
  • Welke STAPPEN heb je al zelf ondernomen?
  • Wie heb je nog VERWITTIGD?

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed