Een gezamenlijk kampcharter

Gepubliceerd op 26/06/2017 in kamp door FOS Beheer. Deel

Betere en eenvoudigere afspraken tussen eenheden, gemeentes en verblijfplaatsen kunnen de voorbereiding van een zomerkamp vergemakkelijken en mogelijke misverstanden tijdens een kamp vermijden. Dit kampcharter schuift alvast enkele bruikbare richtlijnen en principes naar voor.

Op maandag 26 juni werd het charter door Minister van Jeugd Sven Gatz, kampuitbaters, gastgemeenten en organisatoren van kampen ondertekend. Dus ook door FOS Open Scouting.  (zie redactie.be)

Het is de bedoeling dat we volgend jaar ook met FOS Open Scouting gebruik zullen maken van dit kampcharter om op eenzelfde manier contact te leggen met jullie kampplaats of de gemeente waar jullie (in Vlaanderen) zullen verblijven. Het charter vertrekt vooral van voldoende communicatie en open dialoog tussen alle partijen (je eeheid, de uitbater van het kampterrein of gebouw en de gemeente)

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond