Gezocht: de leukste wekelijkse (of maandelijkse) traditie van jouw eenheid!

Gepubliceerd op 28/06/2018 in FOS-hot door FOS Beheer. Deel

Elke eenheid heeft zijn eigen kleine tradities die elk weekend terugkeren. Starten jullie telkens met hetzelfde lied of kreet? Spelen jullie elke week hetzelfde spel tijdens de pauze? Begroeten jullie elkaar altijd met een handdruk? Eindigen jullie elke bijeenkomst met een toneeltje of dans?

Doe mee en win!

• Wat is bij jullie in de jeugdbeweging de leukste traditie tijdens de wekelijkse (of maandelijkse) bijeenkomsten?
  • Wat maakt net deze traditie zo bijzonder en leuk?
  • Wat is het verhaal achter deze traditie en hoe is die tot stand gekomen?
De winnaar krijgt voor zijn of haar leeftijdsgroep een uitstap ‘terug in de tijd’ op een plek in Vlaanderen (in de buurt van je kamp of in je eigen streek), een filmpje van Ravage (de redactie van Mediaraven) én een artikel op de website van FOS Open Scouting.

Laat het weten!

Vertel de werkgroep Jeugdbewegingen en Erfgoed (van Heemkunde Vlaanderen i.s.m. Werkplaats ommaterieel erfgoed)  wat het verhaal achter jullie traditie is, wanneer deze ontstaan is, welke vaste ingrediënten een rol spelen in de uitwerking ervan en waarom dit volgens jou een echte traditie mag genoemd worden. Hoe meer uitleg hoe beter!

Je traditie indienen kan tot en met 7 oktober 2018 met een eenvoudig mailtje naar daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of via het posten van een foto of filmpje op www.facebook.com/deleukstejeugdbewegingstraditie. Een jury kiest dan een winnaar uit alle inzendingen.

Tip: Stuur ons ook wat foto’s en filmpjes, da’s altijd leuk!

19 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt en delen we een selectie van de leukste inzendingen via de bovenstaande Facebookpagina, de websites van de jeugdbewegingen in Vlaanderen,  www.heemkunde-vlaanderen.be/jeugdbewegingen-en-erfgoed en www.tapisplein.be

Een initiatief van de werkgroep Jeugdbewegingen en Erfgoed van Heemkunde Vlaanderen i.s.m. Werkplaats immaterieel erfgoed.

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed