×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Goeien Boef

Gepubliceerd op 5/07/2016 in kamp door FOS Beheer. Deel

Ieder jaar wordt vanuit het jeugdwerk de mogelijkheid bekeken om samen een campagne op te zetten in verband met de kampenzomer. Dit keer kwamen de acht Vlaamse jeugdbewegingen, met samen zo’n 250.000 leden, overeen om te werken rond ecologisch koken op kamp.

Concreet werd er, over de verschillende jeugdbewegingen heen, op zoek gegaan naar de top-10 van kampklassiekers: denk spaghetti, stoemp met worst of balletjes in tomatensaus. Vervolgens werden die klassieke recepten om gevormd tot ecologische varianten. Daarbij komen verschillende aspecten van ecologisch koken aan bod: lokaal, seizoensgebonden, biologisch, afvalarm, vegetarisch. Die recepten werden dan gebundeld in een kookboekje met extra tips & tricks voor ecologisch koken op kamp, dat we hebben verspreid onder onze eenheiden. 

Nu kan je de digitale versie van het receptenboekje ook downloaden! Op die manier heeft iedereen toegang tot deze gezonde, lekkere en ecologische recepten en sparen we wat bomen uit. 

 

Met deze campagne hopen we zoveel mogelijk van onze zomerkampen aan te moedigen om eens dat tikkeltje anders te koken, en te inspireren om dat vaker te doen. De bottomline is steeds: ecologisch is net zo lekker, net zo eenvoudig en niet per se duurder.

Het boekje kan je hier downloaden. 

Plaats een reactie

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed

Nieuwsarchief

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

FOSwiki

De FOSwiki is onze online kenniskoekentrommel: vol lekkers om van te eten, maar waar je ook je eigen kennis kwijt kan.
Ga naar de FOSwiki

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop