Is KEEO al up to date voor het nieuwe scoutsjaar?

Gepubliceerd op 22/08/2016 in Administratie door FOS Beheer. Deel

Het nieuwe scoutsjaar steekt de kop op. Hoog tijd dus om in ons online ledensysteem Keeo de nodige aanpassingen te doen.

Handige checklist

• Schrap dus die oude eenheidsleiding en voeg de nieuwe toe.
  • Kreeg één iemand al de functie "FOS-mail op papier"?
  • Heeft iedereen van de leidingsploeg 2017-2018 de juiste functie gekregen?
  • Is de vzw-voorzitter nog steeds dezelfde persoon?
  • Is mijn leidingsploeg up to dat in KEEO? Geef deze dan vanaf 1 september (en niet vroeger) de juiste verzekering. Opgelet! Een lidgeldverzekering kost - na indexatie - dit scoutsjaar 29,00 Euro. Een SOMkort-verzekering kost nu 10 Euro.

Om je te helpen met de hele scoutsjaarwissel kan je best even deze checklist bij de hand nemen. In de checklist wordt vaak verwezen naar de aanpassing van een of andere functie. Je kan zelf als eenheid functies aanmaken, maar de functies waar naar verwezen wordt zijn de standaard FOS-functies. Deze werden hier opgelijst in drie rubrieken: takken en leiding, ondersteunende functies en nationale functies.

Keeo-login & -profielen

Om toegang te krijgen tot Keeo heb je een login en profiel nodig. Vanaf nu kunnen deze door ieder lid met ‘eenheid-schrijfrechten’ aan andere leden van de eenheid worden toegekend. Je hoeft dit dus niet langer aan te vragen aan FOS nationaal.

• Om een login toe te kennen zoek je de persoon op en ga je naar de personenfiche.
    • Zorg er voor dat het e-mailadres van die persoon correct is ingevuld!
    • Vul er tweemaal een wachtwoord in en vink de optie aan om een mail te sturen met de logingegevens.
    • Tip: een gebruiker kan op dezelfde manier ook zijn eigen paswoord wijzigen.
  • Vervolgens dien je hem/haar nog een Keeo-profiel toe te kennen.
    • Hiertoe klik je aan de rechterzijde van de personenfiche op ‘profiel toevoegen’.
    • Kies voor ‘eenheid-schrijfrechten’ als je wil dat de persoon aanpassingen aan je ledenbestand kan doorvoeren.
    • Kies voor ‘eenheid-leesrechten’ als de persoon enkel mag lezen.
    • ‘Gebruikers’ kunnen enkel het eigen profiel zien.
    • Om een profiel te verwijderen klik je op het rode bolletje met de witte ‘X’.

Nieuwe eenheidssecretaris? Contacteer je voorganger en vraag deze je een Keeo-login –en profiel toe te kennen. Vervolgens kan jij of de nieuwe eenheidsleiding de oude profielen (van jullie voorgangers) verwijderen.

Nog vragen?

Ben jij de nieuwe (A)EL of secretaris en kreeg je van je voorganger onvoldoende uitleg of weet je niet hoe je moet inloggen op Keeo?

Contacteer dan meteen je voorganger, of anders Yannick via administratie@fos.be.

Of neem eerst eens een kijkje op de Keoo-facebook, of op de Keeo-pagina hier op de site.

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed