Vacature directeur

Gepubliceerd op 4/10/2017 in Landelijk Secretariaat door FOS Beheer. Deel

‘Federaal verantwoordelijke’
(M/V/X)

9.250 open scouts en gidsen zoeken een nieuwe directeur met een sterke persoonlijkheid. Ben jij goed in motiveren? Put je energie uit het omzetten van abstracte plannen naar de realiteit? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken!

Wie zijn we

Wij zijn een overkoepelende organisatie van 51 scoutseenheden. Ons enthousiast team van 9 stafmedewerkers ondersteunt deze eenheden en de vrijwilligersteams van FOS Open Scouting. Ons spel van scouting staat open voor iedereen en vertrekt niet vanuit een bepaalde geloofsovertuiging maar vanuit een pluralistisch, open maatschappijbeeld.

Jobomschrijving

• Als algemeen coördinator draag je de eindverantwoordelijkheid over onze federatie, zowel op pedagogisch als op beheersmatig vlak.
  • Je stuurt al coachend een professionele staf aan die verantwoordelijk zijn voor nationale vrijwilligersploegen.
  • Het beleidsplan voor 2018 – 2021 ligt reeds klaar, maar vereist nog de nodige planning, implementatie en monitoring.
  • Je verzorgt de externe relaties van de beweging en fungeert als woordvoerder.
  • Je werkt in nauw overleg met het Federaal Bestuur en de Algemene Vergadering, waaraan je rapporteert en verantwoording aflegt.

Competenties

• We hebben behoefte aan een sterke persoonlijkheid die goed het overzicht kan bewaren over verscheidene projecten, processen en dossiers.
  • Scherpe deadlines en grote hoeveelheden informatie schrikken je niet af. Je kan goed omgaan met stress en durft keuzes te maken.
  • Je kan problemen analyseren en deze vlot vertalen naar een actieplan op strategisch en operationeel niveau. Je bewaakt de bijhorende budgetplanning.
  • Leiding geven, coachen, onderhandelen en enthousiasmeren zitten je in het bloed.
  • Spreken voor grote groepen én schrijven voor verschillende doelgroepen is voor jou geen probleem.
  • Je kan je vlot uitdrukken in het Frans en het Engels.

Profiel

• Drie jaar relevante of leidinggevende werkervaring lijkt voor ons een minimum.
  • Een bachelorsdiploma (of HOKT) wordt verwacht, bij voorkeur in een pedagogische richting of je kan gelijkwaardige ervaring voorleggen.
  • Regelmatig ’s avonds en tijdens het weekend (gemiddeld 2 avonden per week, 1 weekend per maand) werken hoort er bij.
  • Regelmatige verplaatsingen in Vlaanderen en Brussel horen bij de job. Een rijbewijs B zal vaak nodig zijn.

Aanbod

• Een voltijdse, uitdagende topfunctie bij één van de 8 jeugdbewegingen in Vlaanderen.
  • Het werkritme is flexibel in te vullen (werkuren, vakantie).
  • Een jonge, uitdagende en boeiende werkomgeving met ruimte voor bijscholing en individuele ontplooiing.
  • Ons kantoor is vlot bereikbaar in Gent, op 5 minuten wandelen van het station Gent-Sint-Pieters (Kortrijksesteenweg 639, 9000 Gent).
  • Relevante anciënniteit wordt in onderling overleg overgenomen.
  • Extralegale voordelen: gratis woon-werkverkeer (openbaar vervoer), laptop ter beschikking, terugbetaling GSM-kosten.

Solliciteren kan tot en met 31 oktober.

Mail je gemotiveerde kandidatuur met CV naar fien.dieussaert@orpsy.be. Voor verdere toelichtingen neem contact op met Fien Dieussaert 09 224 18 57.

Informatie over FOS Open Scouting vind je via www.fosopenscouting.be.

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed