Zet jouw lokaal op jeugdmaps.be en betaal nooit meer onroerende voorheffing

Gepubliceerd op 12/03/2018 in Eenheden door FOS Beheer. Deel

Sinds 2016 zijn scoutslokalen in het Vlaamse Gewest definitief vrijgesteld van de onroerende voorheffing. Dat is goed nieuws, want op die manier bespaar je met jouw eenheid gemakkelijk enkele honderden euro's op de kosten voor je gebouw.

Om automatisch vrijgesteld te worden van deze belasting, moet je [lokaal/gebouw] wel geregistreerd zijn op jeugdmaps.be. Daarom ontving iemand uit je EL-team een mail met een unieke link waarmee je gegevens kan aanpassen. Doe dit vòòr 15 april

Heeft niemand van je EL-team een unieke link ontvangen? Mail dan naar wim@fos.be

Voor gebouwen gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geldt een andere regelgeving. Zij moeten dus op een andere manier een vrijstelling voor onroerende voorheffing aanvragen.

Al ingevuld?

Vulde je vorig jaar je gegevens al in? Kijk dan snel even na of alles nog klopt. Zorg dat niet enkel de algemene gegevens over je organisatie op jeugdmaps.be staan, maar ook de gegevens over je gebouw(en). Anders wordt je gebouw niet automatisch vrijgesteld.

Waarom jeugdmaps?

Door je lokaal op jeugdmaps.be te zetten zorg je dat ook de overheid en de ruimtelijke planners weten waar je lokaal ligt. Op die manier kunnen zij de inplanting van nieuwe fietspaden, speelbossen, jongerenvoorzieningen of bushaltes beter afstemmen op de ligging van jullie lokaal. Of vermijd je misschien wel dat jullie buitenterrein verkaveld wordt.

Bovendien geef je jouw vereniging meer zichtbaarheid door je lokaal op de kaart te zetten. Jeugdmaps.be wordt namelijk ook uitgebouwd tot een toegankelijke online kaart waarop iedereen terecht kan om leuke jeugdplekken in Vlaanderen en Brussel te ontdekken. Een handige plek voor kinderen, jongeren en ouders om jouw werking te leren kennen. Maar ook voor jezelf een nuttige tool om op zoek te gaan naar nieuwe speel- en jeugdplekken.

Meer info?

Alle informatie over jeugdmaps.be vind je hier.
Nog vragen? Stel ze aan Wim via wim@fos.be of op 09 245 45 86.

Meer weten over het opzet van jeugdmaps.be? Bekijk het promofilmpje voor gemeenten of lees het artikel in Dropzone (juni 2015, p. 22).

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed