×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Over ons


Foto: Jan De Wilde, 151e FOS de Kangoeroes (zomerkamp 2011)

FOS Open Scouting is een jeugdbeweging, met 52 groepen (of  eenheden) verspreid over Vlaanderen en Brussel. Elke week trekken ruim 9250 Fossers hun blauwe uniform aan om zich te amuseren, in bos en stad. 

FOS Open Scouting is echter meer dan alleen een leuke vrijetijdsbesteding. We zijn een scouts- en gidsenbeweging en maken deel uit van een wereldwijd netwerk van ruim 40 miljoen leden. Allemaal streven we hetzelfde doel na: scouts & gidsen stimuleren om zin te geven aan het eigen leven, zich zo volledig mogelijk te ontwikkelen en vanuit hun unieke kwaliteiten mee te bouwen aan een betere wereld.

FOS Open Scouting is een actief pluralistische jeugdbeweging. Dit betekent dat we zowel in onze eigen werking als in de samenleving het gelijkwaardig en respectvol samenleven willen stimuleren. Bovendien willen we uit de diversiteit in de samenleving zoveel mogelijk meerwaarde halen. In onze ‘Fundamenten van FOS Open Scouting’ kan je hierover meer lezen of je kan ook het samenvattende filmpje bekijken.

FOS Open Scouting maakt deel uit van het unieke jeugdwerklandschap van België. Nergens in de wereld zijn er zo veel jongeren & kinderen die zich samen inzetten om van het weekend iets tofs en waardevol te maken. Meer dan 1200 leid(st)ers bereiden wekelijks activiteiten, weekends en kampen voor. Daarbovenop steken ze vaak nog de handen uit de mouwen voor een wafelenbak, een project in de buurt, de jeugdraad, ...

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

Met de steun van

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop