Communicatiestromen

Binnen de eenheid stroomt er al heel wat communicatie over en weer. Er moet een semester vol activiteiten worden gepland, een spaghettiavond worden georganiseerd, de ouders moeten op de hoogte worden gebracht van de zwemactiviteit van zondag, ... Wekelijks zijn er heel wat boodschappen die over en weer worden gestuurd. Opdat het voor iedereen leuk zou blijven, probeert FOS Nationaal de communicatie tot een minimum te beperken. Niet omdat we niets te vertellen hebben dus, maar opdat het vooral niet te veel zou worden!

Communicatie voor (A)EL's

We richten onze communicatiepijlen in de eerste plaats op (assistent-)eenheidsleid(st)ers. Zij krijgen met de regelmaat van de klok mail, post of telefoon van FOS Nationaal om hen attent te maken op interessante acties, administratieve deadlines, veranderingen in wetgeving, etc. Lees hier hoe we ervoor zorgen dat onze eenheidsleid(st)ers helemaal up-to-date-blijven.

Communicatie voor leid(st)ers

Eenheidsleid(st)ers hebben al zo veel aan de oren en ogen. Ook heel wat leid(st)ers zijn in meer geïnteresseerd dan hun eigen tak. Speciaal voor hen hebben we FOS-mail! Lees hier hoe we ervoor dat scouts en gidsen die leiding geven op de hoogte blijven van het allerlaatste FOS-nieuws.

Online FOS-communicatie

Wie zelf op zoek gaat naar FOS-nieuws, merkt al snel dat er elke dag nieuws te rapen valt in onze online communicatiestromen.

• De website www.fosopenscouting.be: Een online informatiebom voor zowel insiders als geïnteresseerden. Deze webstek is er in de eerste plaats voor leiding. Je vindt er een heleboel interessante downloads en dagelijks ook de nieuwste nieuwtjes uit FOS- en jeugdwerkland.
  • De FOSwiki: ofte het online levend archief van FOS Open Scouting. De FOSwiki staat nu al tjokvol boeiende scouts- en gidseninfo, maar wordt ook op tijd en stond aangevuld door stafmedewerkers, nationale vrijwilligers en leid(st)ers.
  • FOS 2.0: FOS is ook actief op facebook en twitter. Belangrijke informatie, oproepen naar leid(st)ers en leuke weetjes gaan vaak ook langs deze weg. Maar uiteraard is dit enkel een herhaling van wat eerder al op onze website uit de doeken werd gedaan.
  • FOSkampen.be: Via de website www.foskampen.be kan elke leid(st)er van FOS Open Scouting een kamp melden. Naast de kampmelding vind je er ook terug waar andere op kamp gaan en welke gebouwen en/of terreinen ze hiervoor bereiken. Zo kan er makkelijk informatie worden uitgewisseld.

Je merkt dat we als FOS Nationaal vooral de kaart trekken van de online communicatie. We reduceren bewust onze papieren communicatie tot het absolute minimuum.

Heb je interesse in communicatie? Heb je zelf suggesties hoe FOS Open Scouting het in de toekomst nog beter zou kunnen doen? Jouw mening doet ertoe: kom eens langs bij ploeg communicatie en geef zo zelf mee vorm aan de FOS-communicatie!