Fundamenten van FOS Open Scouting

In de ‘Fundamenten van FOS Open Scouting’ verdiepen we ons in de essentie van onze scouts- en gidsenwerking.

De basispijlers, groeidomeinen en FOS-methode vormen samen de Fundamenten van onze beweging. De tekst wil je een spiegel voorhouden en op die manier bijdragen tot een stevig onderbouwde scouts- en gidsenwerking.

Deze versie van de Fundamenten werd goedgekeurd door onze Algemene Vergadering op 10/11/2012. Ook in de toekomst zal er aan dit basisdocument nu en dan weloverwogen worden gesleuteld, want een jeugdbeweging moet nu eenmaal mee met de tijd en de snel veranderende maatschappij.

De volledige tekst kan je hier downloaden
Een samenvatting van de Fundamenten krijg je voorgeschoteld in onderstaand filmpje:

Meer informatie op de FOSwiki