Landelijk secretariaat

FOS Open Scouting is een vrijwilligersorganisatie pur sang. Alles wat er wordt verwezenlijkt komt tot stand dankzij de belangenloze inzet van de vele lokale en nationale vrijwilligers. Toch is er ook een ploeg van professionele krachten vast in dienst. Zij zorgen voor de dagelijkse ondersteuning van eenheden, ploegen, commissies en Federaal Bestuur. Zaken die moeilijker in het weekend, ’s avonds en tussendoor kunnen worden geregeld nemen zij ook voor hun rekening.

De stafmedewerkers: het FOS4U-team!

Elke stafmedewerker heeft een eigen specifiek takenpakket en ondersteunt een bepaald onderdeel van de nationale structuur. Op het kantoor werken de volgende stafmedewerkers:

• Wim Van Goidsenhoven, stafmedewerker eenheden & grootsteden. (A)EL's mogen hem bestoken met hun vragen. Ook met vragen over lokalen mag je hem uitgebreid lastig vallen. Hij ondersteunt de Commissie Eenheden en de (A)EL-netwerken. // wim [at] fos.be .

• Nina Vanslambrouck, stafmedewerker stadsonder-steuning en betrokkenheid. Gentse en Oost-Vlaamse (A)EL's kunnen bij haar met al hun vragen terecht. Ook betrokkenheid creëren met/tussen nationale vrijwilligers & eenheden staat op haar agenda. // nina [at] fos.be .

• Kris Masereel, pedagogisch stafmedewerker. Hij ondersteunt enerzijds de Vloot (de nautische ploeg) en anderzijds de nationale vormingsploeg van FOS Open Scouting, TRAVO. // kris [at] fos.be

• Justine Vergotte, stafmedewerker communicatie & producten. Als communicatieverantwoordelijke heeft ze de ploeg communicatie en de ploeg JaHoe!? onder haar hoede. // justine [at] fos.be

• Femke Decoster, stafmedewerker visie & diversiteit Al je vragen omtrent diversiteit en het project SOM zijn bij Femke aan het juiste adres! Femke zorgt er samen met de ploeg visie ook voor dat het inhoudelijke kader van open Scouting actueel blijft. // femke [at] fos.be

• Eva Bosschaert, stafmedewerker FOS-Shop. Eva zorgt er voor dat onze FOS-Shop perfect draait. Op woensdag (14u-18u) is de winkel geopend. Eva is van maandag tot donderdag bereikbaar op het FOS-kantoor.  Bestellingen doe je online. // Eva [at] fos.be

• Rik Gadeyne, stafmedewerker bestuurszaken. Hij staat in voor de opvolging van onze begroting, beleidsrapportering, interne kwaliteitszorg etc. Ook de verzekeringen en de organisatie van de Algemene Vergadering zijn bij hem in veilige handen. // rik [at] fos.be

Locatie Landelijk Secretariaat

Het Landelijk Secretariaat heeft zijn hoofdkwartier in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation. In de Kortrijksesteenweg 639 vind je er achter de FOS-Shop de kantoren waar de stafmedewerkers huizen en vele nationale vrijwilligers vergaderen.

Landelijk Secretariaat FOS Open Scouting
Kortrijksesteenweg 639
9000 Gent

Tel 09/245.45.86 (elke werkdag van 9u-17u)