×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Verzekering

Iedereen die aan de eenheid lidgeld betaald, is automatisch verzekerd. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

De eenheid is vrij om zelf het lidgeld te bepalen, waarvan er sowieso €28 per lid naar de federatie gaat. De groep moet het geld en een ledenlijst doorsturen naar het Landelijk Secretariaat. Zij sluiten een verzekeringspolis af met een maatschappij die goede voorwaarden geeft. In dit geval is dat Arena voor de basispolis en Ethias voor de aanvullende polissen. 

De proefverzekering

Vaak willen kinderen eerst eens ‘proberen’ bij de scouts. Dat vinden wij goed. Ook voor ouders is het beter zeker te zijn, alvorens over te gaan tot het betalen van lidgeld en het aankopen van een uniform. Daarom is er de proefverzekering. Elk kind kan vier weken lang gratis aan FOS-activiteiten deelnemen. Tijdens deze vergaderingen is het kind toch verzekerd, ook al is er geen lidgeld betaald. De eenheid moet enkel de naam doorgeven aan de federatie (via Keeo). 

Is het kind na vier weken overtuigd van zijn of haar nieuwe hobby? Dan schakelt hij of zij, na het betalen van het lidgeld, automatisch over op de eenjarige verzekering. Toch maar niets? Jammer. Maar toch leuk dat je het een kans hebt gegeven. 

Een ongeval

Wanneer een FOS-lid een ongeval heeft tijdens een FOS-activiteit waarbij er sprake is van lichamelijke of stoffelijke schade, moet er altijd een aangifteformulier worden ingevuld. Dit formulier ligt bij elke eenheid standaard in de kast. Nadat het formulier correct is ingevuld, stuurt de eenheid dit rechtstreeks op naar Arena. Een aangifte burgerlijke aansprakelijkheid kan je eventueel eerst naar onze verzekeringsmakelaar Cornelis & Partners opsturen, of je daar verder informeren. Zij bekijken of het ongeval al dan niet door de polis wordt gedekt. Zo ja, wordt alles doorgestuurd naar Arena die daarna een dossiernummer aanmaakt en contact opneemt met (de ouders van) het lid. 

Voor leid(st)ers die meer willen weten over dit onderwerp, is er de verzekering in een notendop. Ook op cursussen is er steeds een luik voorzien over verzekeringen. Zit je hierna nog met vragen? Dan kan je steeds naar het Landelijk Secretariaat bellen (optie 3) of mailen naar verzekering@fos.be


 

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

Met de steun van

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop