×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Takken

FOS Open Scouting is er voor alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. We splitsen onze werking op in takken. Een tak focust zich op een bepaalde leeftijdsgroep waardoor het makkelijker is om de activiteiten af te stemmen op de leefwereld en de mogelijkheden van deze scouts en gidsen. Elke tak heeft een eigen stijl, met specifieke afspraken, ideeën en activiteiten. Op die manier kunnen we onze Fundamenten vertalen naar concrete activiteiten op maat van elke leeftijdsgroep. Zo dagen we onze leden uit om stap voor stap een groeipad te doorlopen.

FOS Open Scouting heeft een officiële takindeling, gebaseerd op goede argumenten en gemaakt in samenspraak met de eenheden. Niet alle FOS-groepen volgen deze indeling. Soms zijn er praktische redenen om ervan af te wijken en dat mag.

In de takindeling zijn er zeven takken. De eerste vijf zijn: Bevers-Zeehonden, Welpen, Jongverkenners & Jonggidsen–Aspiranten, Verkenners & Gidsen-Juniors en Seniors. De dubbele benaming wordt in de praktijk niet gebruikt. Bij de seascouts noemen de allerkleinsten de Zeehonden, terwijl de landscouts over Bevers spreekt. Na deze vijf takken heb je ook nog de leiding en de Stam. Beide staan voor het overgrote deel van de tijd in functie van de overige vijf, maar natuurlijk hebben ook deze scouts & gidsen plezier naast de wekelijkse activiteiten en praktische beslommeringen. 

 

 

 

Meer informatie op de FOSwiki

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

Met de steun van

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop