Huisstijl en FOS Open Scoutingmateriaal

FOS Open Scouting is een kleinere jeugdbeweging, een eigenschap die we koesteren. Om als beweging toch zichtbaar & herkenbaar te zijn, is het belangrijk dat we aan hetzelfde zeil trekken. Want ongezien is onbestaand. Dit doen we o.a. al door ons blauwe uniform massaal aan te trekken en door steeds over ‘FOS Open Scouting’ te spreken.  Maar ook eenzelfde huisstijl & logo gebruiken helpt al heel wat. De vorige huisstijl met de talloze bollen zal je hier en daar nog tegenkomen maar de bedoeling is dat we richting pavés evolueren. En dat gaat het snelst met jullie hulp.

• Huisstijl: Met de pavéhuisstijl kan elke eenheid haar eigen kleine FOS-wereld creeëren. Ontdek ook aan de hand van onze uitgebreide huisstijlgids met welke elementen je aan de slag kan.
  • De naam FOS Open Scouting: Ooit noemden we onszelf nog 'Federatie voor Open Scoutisme', maar dit tijd is voorgoed voorbij. Voortaan hebben we 1 naam: FOS Open Scouting.
  • Het logo: Ons logo vertelt iets over wie we zijn. In 2017 werd het logo van FOS Open Scouting wat opgefrist, maar het fundament blijft oerdegelijk overeind.
  • De pavé: De nieuwe huisstijl is volledig gebaseerd op pavés. Dat zorgt voor meer creativiteit en verbondenheid tussen de eenheden. Ontdek snel waarom!
  • De kleuren: Naast het typische blauw en groen hebben we nog 9 andere kleuren die voortaan alles opvrolijken.
  • Het lettertype: Het nieuwe lettertype heet Andes. Verslagen, banners en brochures krijgen dus voortaan ook typografisch het FOS-gevoel mee.
  • De stijlelementen: Iconen, tekens en patronen zorgen voor eindeloos plezier voor wie houdt van experimenteren.
  • Ontlenen bij FOS Open Scouting: Eenheden die wat zichtbaarder willen zijn, kunnen bij FOS Open Scouting heel wat materiaal ontlenen. Ontdek wat er op het Landelijk Secretariaat te Gent wacht om gebruikt te worden.